sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Rakas päiväkirja

23.11.14
Rakas päiväkirja,
tänään juoksin reilut pari tuntia Vuokatinvaaran vaelluspoluilla. Höttöistä lunta oli pari senttiä, mutta se ei juoksua haitannut. Maisemat ja kulku olivat kohdallaan.
Täällä juoksin.
24.11.14
Rakas päiväkirja,
aamulla oli syksyn toiseksi viimeinen englannin tunti. Olenkohan nukkununt jotenkin huonossa asennossa, koska oikeassa etureidessä vihlaisee hermokipu tuolilta noustessa pitkän istumisen jälkeen, vai aiheuttiko eilinen lenkki lantion seutuun jumia.

25.11.14
Rakas päiväkirja,
edelleen hermovihlaisu ylösnoustessa. Erikoinen juttu, sillä ennen vastaavaa on ollut vain takareidessä. Tänään lonkankoukistaja tuntui ärtyneeltä myös juoksutekniikassa, mutta ratavedoissa ei ollut ongelmia. Hierojakaan ei löytänyt mitään normaalista poikkeavaa kireyttä.

27.11.14
Rakas päiväkirja,
oikean lonkan seutu vieläkin pahasti jumissa, joten siirrän tasotestin eteenpäin. Juostessa ja kävellessä edelleen jotain hermokivun kaltaista. Jumppailen lantion seutua ahkerasti kuten fysioterapeutti neuvoi. Ei sen kuitenkaan pitäisi olla rasitusmurtuma, koska hyppiessä ei tunnu mitään. Menen ensi viikolla Säkylään ja fysioterapeutti voi katsoa jalkaa ja toivottavasti kertoa, mistä puristaa ja millä jumin saisi pois. Puolitoista viikkoa Australiaan lähtöön, joten pitää olla varovainen.

1.12.14
Rakas päiväkirja,
en ole tehnyt kolmeen päivään yhtään reeniä, mutta jalka ei tunnu paremmalta. Tänään yritin käydä hölkkäämässä. Pystyin juoksemaan kymmenisen minuuttia, mutta sen jälkeen oli pakko kävellä pois. Ja levähtää välillä puistonpenkillä, koska tuntui siltä, että jalka pettää alta. Taidan soitella maajoukkuelääkärille illalla.

3.12.14
Rakas päiväkirja,
Täällä olisin voinut juosta.
Kävin tänään magneettikuvassa ja reisiluun kaulassa näyttäisi oleskelevan rasitusmurtuman esiaste. Maailmancup jää väliin, mutta kahden viikon keppikävelyn ja levon jälkeen pitäisi päästä korvaavan pariin ja ehkä jo tammikuussa juoksemaan, mikäli vamma paranee hyvin. Lähden kuitenkin Australiaan, sillä siellä voin pyöräillä ja vesijuosta.
Täällä olisin voinut vesijuosta.

18.12.14
Rakas päiväkirja,
jalka on edelleen kipeä. Kipeytyy keppikävelystäkin.

21.12.14
Rakas päiväkirja,
kokeilin vesijuoksua järvessä. Ei tuntunut 15 minuutin juoksun aikana, mulla illalla alkoi särkeä.

23.12.14
Rakas päiväkirja,
kokeilin vesijuoksua ilman jalkoja. Luusärky tuli.

28.12.14
Rakas päiväkirja,
käytiin eläinpuistossa. Koalat nukkuvat vajaa 15 tuntia vuorokaudessa, syövät 4 tuntia ja ovat ruokalevolla viitisen tuntia. Aktiivista aikaa niillä on keskimäärin 4 minuuttia vuorokaudessa. Kuulostaa tutulta.
Täällä keppikävelin.

11.1.15
Rakas päiväkirja,
en ole edes yrittänyt reenata viime viikkoina, vaan antanut jalan parantua rauhassa. Viime päivinä olen päässyt sentään luonnon helmaan seuraamaan maailmancupia. Yllättävän vähän tuotti pahaa mieltä olla keppien kanssa kisapaikalla katsomassa kun muut juoksevat. Jalkakaan ei kipeytynyt, vaikka kisaturistipäiviin mahtui melko paljon kävelyä.

 
Sauvakävelysuunnistusmaajoukkue

17.1.15
Rakas päiväkirja,
saavuimme edellispäivänä Suomeen. Koska jalka on ollut kivuton viikon verran, kävin eilen kuntopyöräilemässä 20 minuuttia ja tänään puoli tuntia. Ei tuntemuksia! Lisäksi olen nyt Suomessa kävellyt ilman keppejä sisällä, eikä jalka ole millänsäkään. Kolmen päivän päästä menen magneettikuvattavaksi, jotta nähdään miten vamma on parantunut.

20.1.15
Rakas päiväkirja,
ennakkoaavistukseksi tulevista kuvista jalka kipeytyi eilen, kun päivän aikana jouduin kävelemään aika paljon eli yhteensä ehkä kilometrin. Kuvissa näkyy särö luussa, eli siellä onkin ollut rasitusmurtuma eikä pelkkä esiaste. Kepit pitää ottaa takaisin käyttöön, kuntopyöräilyuraani voin ehkä varovaisesti jatkaa viikon päästä ja juoksua maalis-huhtikuussa.

Koska jaksoin joulukuisen diagnoosin jälkeen olla positiivisin mielin, niin nyt voin varmaan synkistellä niin paljon kuin sielu sietää? Alkajaisiksi matkustan Pelloon, koska siellä pitäisi olla synkeä kaamosaika ja vähintään kolmekymmentä astetta pakkasta.
 
Epäonnistuin riittävän synkän kuvan ottamisessa.

25.1.15
Rakas päiväkirja,
kaamos ei ole näillä leveysasteilla alkuunkaan riittävän synkkä. Olen oleskellut sisällä verhot visusti ikkunoiden edessä ja koostanut ruokavalioni D-vitamiini- sekä kalsium-tableteista.


-marika.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti