tiistai 5. toukokuuta 2015

Neiti nr. 2 - Countdown Tiomila

Toisena Tiomila-joukkueemme jäsenenä esittelyvuorossa on Marttiina Joensuu, jota kutsutaan myös Mandiksi tai Maraksi.



Marttiina on aloittanut suunnistusuransa Nivalassa, joka on suunnistuspitäjänä erityisen tunnettu siitä, että ojanpäitä riittää rastipisteiksi.Ojien laskemisesta Marttiina on kuitenkin edennyt varsin taidokkaaksi suunnistajaksi, joka etenkin viesteissä suunnistusvarmuudellaan kepitää navigaattorinkin.

Voittoisan FinnSpring-viestin palkintojenjako. Kuva: Suomusjärven Sisu


Jo tämän vuosituhannen alussa seuraksi vaihtui SK Pohjantähti, joten Marttiina on juurtunut hyvin oululaisseuraan, vaikkei ”ookkonää” irtoakaan ihan luontevasti hänen huuliltaan. Mandilla on taustalla myös maajoukkueura hiihtosuunnistajana, mutta se on ollut jo useamman vuoden menneen talven lumia ja tavoitteet on suunnattu kokonaan suunnistukseen.

Marttiinan kotiosoite löytyy Kouvostoliitosta, jossa hän työskentelee täysipäiväisesti Kouvolan Suunnistajien nuorisovalmennuspäällikkönä. Siihen kun ynnää vielä Marttiinan omat reenit, niin elo onkin pelkkää suunnistusta. Silloin harvoin kun Mandilla on vapaa-aikaa, hän käyttää sen viisaasti nauttien olemisesta, tekemättömyydestä ja kiireettömyydestä.

Marttiina suunnistusvapaalla lomalla.


Marttiina tunnetaan suunnistuspiireissä siitä, että vaikka koko talvi olisi mennyt kuumetaudissa, niin ei Mandin tarvitse tehdä keväällä kuin pari reeniä ja se on taas kunnossa. Tämä onkin hyvä ominaisuus, sillä Marttiina on saanut kasaan viime vuosina harmittavan vähän terveitä ja ehjiä harjoitusjaksoja. Vastoinkäymisistä huolimatta hän on yleensä kammennut itsensä mukaan suurviesteihin ja poikkeuksetta juossut mainiosti.
Vamma-analyysia.

 Mandin toinen vahvuus suunnistajana on monipuolisuus. Kaikki matkat sprintistä erikoispitkään kulkevat ja viesteissä hoituu mikä tahansa osuus aloituksesta ankkurointiin. Muut nurisevat ja kranttuilevat osuuksistaan, mutta Mandi juoksee sen, mikä joukkueen kannalta on järkevintä. Vaikka sitten toipilaana tai jalkavaivaisena. "Anything for the team".
Kuva: Suomusjärven Sisu






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti