maanantai 4. toukokuuta 2015

Neiti nr.1 - Countdown Tiomila

Tänään on enää 5 päivää aikaa lauantaina juostavaan Tiomila viestiin. Nyt onkin hyvä aloittaa "the final countdown" kohti h-hetkeä! Toteutamme tämän alas-laskun esittelemällä kunakin päivänä lauantaihin asti yhden eSKottaren tämänvuotisesta kokoonpanostamme.

Ensimmäisenä esittelyvuoron saa Sofia Haajanen. Tunnetaan myös nimillä Tönö, Sohvi ja etenkin sosiaalisessa mediassa Sohaaja. Sofia on ainut eSKottarista jonka äidinkieli on Oulunmurre ja joukossamme se, joka pisimpään on edustanut Pohjantähteä, aivan seuran alkuvuosista lähtien.

SM viestin ratkaisu 2015. Kuva: Touho Häkkinen
Sofia tunnetaan kestävänä ja juoksuvoimaisena suunnistajana, jonka kiri on yhtä herkässä kuin liisterisukset alamäessä. Siitä viis Sofia on ratkaissut useamman viestiankkuroinnin eSKottarien eduksi ja onpa hänellä henkilökohtainen aikuisten SM-mitali viime syksyltä SM sprintistä. Sofia kuuluu huippusuunistajana enää harvaan esiintyvään "levykompassi"-joukkoon. Polvisuunta taittuu jo toki hieman pystymmästä asennosta kuin esi-isillä aikanaan.

Sofia SM keskimatkalla 2014. Kuva: Touho Häkkinen

Sofia viihtyy suunnistajana tiukoissa paikoissa eikä esimerkiksi otatus nainen naista vastaan hätkäyttää Sofiaa ensikädessä. Kovista karkeloista onkin ollut tuloksina mm. viime vuoden Venlojen viestissä Simone Nigglin päänahka lopputaistossa, Italian MM kisojen henkilökohtainen 9.s sija ja parin vuoden takaa Ruotsin EM kisojen viestihopea.

SM sprintin 2015 ja kevätleirin 2016 hymyä. Kuvat (sprintti): Touho Häkkinen
Teoriassa Sofiaan voi törmätä Helsingin keskustassa, joka on Sofian arkiympäristöä. Kuitenkin talvikaudella Sofian löytää varmemmin sieltä missä aurinko paistaa ja tiet ovat sulat eli tuskin edes Suomesta. Kevät- ja kesäkaudella Sofian hyvin todennäköisesti bongaa sieltä mistä rastikansan yleensä, suunnistuskisoista. Lähes varmoja tuntomerkkejä ovat: Noname-untuvatakki ja jatkuva iloinen puheen solina.

Isona Sofiasta tulee opettaja. Ammatin vaatima periksiantamattomuus on yksi Sofian perusominaisuuksia. Sofian kanssa keskusteluun lähtiessä on syytä varautua useammalla kuin yhdellä argumentilla. Haajas-suvun useamman edustajan ollessa koolla keskustelun äänenvoimakkuus ja tempo nousevat  usein kokemattomalle sivustaseuraajalle päätä huimaaviksi.

Kisaspekulaatiot käynnissä.
Kovien suunnistuskisojen lisäksi Sofia osaa ottaa ilon irti myös tanssilattialla. Nuoruuden kehtiysvuosien monet tanssitunnit ja selkärankaan juurtunut rytmitaju nousevat näinä hetkinä vahvoina pintaan. Monipuolisuus on valttia sanotaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti