perjantai 8. toukokuuta 2015

Neiti nr.5 - Tiomila Countdown

Enää yksi päivä paukkuun ja esiteltävänä on vielä joukkueemme kuopus, juniori, vielä kirkastumassa oleva pohjantähti, Anna Haataja. Anna on liittynyt riveihimme vasta viime syksynä, saatuaan lahjottua managerimme ja joukkueenjohtajamme J.Haajasen pullakahvein Muuramen SM pitkillä. Tämä älyttömän mukava tyttö täyttää niin Kivan kuin Kovan kriteerit ja piristää joukkuettamme kuin virtaava kevätpuro metsässä.

Anna ennen SK Pohjantähden aikaa. Kuva: Touho Häkkinen
Anna on lappilainen Rovaniemeltä ja eSKottarista siis pohjoisinta alkuperää. Tosin hän on nyt hakeutumassa noin poronkuseman verran etelään, ja asettumassa pääkonttorimme paikkakunnalle Ouluun. Älliä Annalta löytyy ja pyrkimys on opiskella itselleen lääkärin tutkinto. Esimakua lääkärin haasteista Anna on saanut eSKottarien keskustelupalstalla, jossa vanhempaa vuosimallia olevat joukkuetoverit ovat valittaneet milloin mitäkin kolotusta tai vaivaa.

Anna ensimmäisellä Pohjantähden kisareissulla Danish Springissä.

Suunnistajana Annassa on paljon potentiaalia, ja hän onkin jo saavuttanut kotimaista ja kansainvälistä menestystä juniorisarjoissa. Annalla ”vauhti riittää” ja hän on kisannut paljon myös sileän juoksussa aina ratakierroksesta maantiematkoille. Totesipa Anna kuitenkin osallistuttuaan Danish Springin naisten pitkälle matkalle, että ”kovaa ne kulukee” viitaten kisan kärkinaisiin ja lisäten heti perään, että ”pittää vain reenata lisää”! Ounasvaaralla asuva Anna ei luonnolisesti jää myöskään suksilla muiden jalkoihin. Hiihtokilometrejä on varmasti kertynyt talviharjoituskaudella kuten nyt Lapissa yleensä matkaa, mitä nyt muutama kymmen kerralla.

Arvokisamitaleita ja kotimaista ylivoimaa. Kuvat: Olli Ojanaho/Erki Borg/ Suomusjärven Sisu
Päämäärätietoisuus, reippaus ja rentous kuvaavat Annaa persoonana. Eikä Anna tunnu haasteita pelkäävän. Huomenna Anna pääsee ensimmäistä kertaa naisten suurviestikarkeloihin kamppailemaan joukkueena kärkisijoista. Finnspringissä juostu hieno viestidebyytti osoitti, ettei kärkikahinat paljon juniorin punttia tutisuttanut. Tosin huhut viestiä edeltävältä illalta kertovat  jotain muuta... Tiomilan osuuksia spekuloitaessa Anna totesi vain, että saattaa se aloitus jännittää hieman muita osuuksia enemmän, mutta ”That’s life!”. Tuntuu siltä, että Anna on nuoruudestaan huolimatta eSKottarien viilein jäsen, ellei sitten ulkoinen tyyneys ole hyvin peiteltyä sisäistä kauhun kankeutta. Se selvinnee ehkä jo huomenna Ruotsinmaalla. Vielä on Annassa monia piileviä ominaisuuksia joita ei eSKottarissa tunneta, mutta joukkueen luottamus ja side vihreä-valkoiseen tiimiin on syntynyt.

Viestidebyytti FinnSpringissä Suomusjärvellä. Kuva: Suomusjärven Sisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti