maanantai 12. lokakuuta 2015

Arosan maailmancup

Kansainvälinen kausi kilpailtiin päätökseen viikko sitten Sveitsin Alpeilla Arosassa. Ohjelma oli häijy: kolmeen päivään vedettiin kolme starttia järjestyksessä pitkä matka, keskimatka ja sprinttiviesti. Tällainen kisarupeama ei ole mitenkään poikkeuksellista suunnistuksessa, mutta Alppien rinteet kilpakenttänä lisäsi haasteita. Ilmassa oli vähemmän happea, mikä sai tuntemaan itsensä erittäin huonokuntoiseksi. Ensimmäisenä kisapäivänä juostulla pitkällä matkalla oli ennätyksellisesti nousumetrejä, mutta myös jyrkkiä laskumetrejä, jotka hakkasivat etureidet elottomiksi. Seuraavina päivinä portaita pääsi alaspäin vain kaidetta apuna käyttäen.

Vaikka olosuhteet olivat fyysisesti vaativat, olivat kilpailut suunnistuksellisesti yhdet hienoimmista maailmancupeista, joissa olen juossut. Pitkä matka oli haastavia reitinvalintoja, helvetillisen raskasta mäkeä, henkistä taistelua ja itsensä tsemppaamista. Suoritukseni riitti parhaana suomalaisena sijalle 10, joka on aina hyvä sija maailmancupissa.
Keskimatka rullailtiin kipeillä etureisillä alamäkeen. Jälleen hieno maasto ja hyvät radat! Oma suoritukseni oli paikoin räpellystä ja sijaksi tuli 23.
Viimeisenä kisana oli sprinttiviesti. Joukkueessamme juoksivat minä, Topi "vielä juniori" Raitanen, Måre Boström ja Merja Rantanen. Koko joukkue juoksi todella hienosti ja VOITIMME hopeaa! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Suomen joukkue pokkaa mitalin sprinttiviestissä. Hieno kauden päätös siis!

Tuloksia, kilpailun TV-lähetyksiä ja GPS-käppyröitä voi kurkia täältä.


MC-pitkä. Kuva: http://www.ol-weltcup.ch/de/
Matkalla Turku Sprint Cupiin. Eiku sprintin karanteeniin. Lumi ylläti aamulla.






Viestin viimeinen nousu ennen loppusuoraa.....



....ja läpsystä vaihto. Kuvat: http://www.ol-weltcup.ch/de/


Sveitsi karkasi ja voitti, taas, me hienosti toisia ja ruotsi kolmantena.



Huippuja ja korkein huippu. Malja Minnalle kisojen jälkeen koko joukkueen kanssa huipulla.





Kiitos kaudesta valmentajat, huolto ja muut maajoukkueen urheilijat!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti