maanantai 9. helmikuuta 2015

Liian piukat pakarat

Viimeisen päivitykseni jälkeen treenirintamalla on tapahtunut toivottua vähemmän. Sain nimittäin Etelä-Afrikan korkeanpaikan leirillä ärsytettyä pakaran ja takareiden siihen kuntoon, että on pitänyt tehdä hieman kompromisseja harjoittelussa. Jalassa ei pitäisi olla mitään vakavaa, toivottavasti, ja tällä hetkellä koipi onkin ollut jo rauhoittumaan päin. Kuitenkin hieman korpeaa se, etten ole pystynyt optimaalisesti hyödyntämään takaisin merenpinnalle paluun tuomaa buustia. Tällä hetkellä, kun MM-kisoihin on aikaa vielä kuusi kuukautta, on tärkeämpää saada jalat toimimaan kuin muutamat rataharjoitukset kellotettua. Toimenpiteinä tähän jalan rauhoittumiseen on ollut harjoittelun kokonaismäärän vähentäminen, korvaavien harjoitteiden lisääminen, kaikkien tietämieni kehonhuollon asiantuntijoiden luona vierailu ja pienen flunssa sairastaminen.

Tässä vielä muutama muisto lämpimästä:
Välillä palauttavalla lenkillä olivat mukana myös sauvat, seeprat ja UV:t.

Kokonaisvaltainen MM-valmistautuminen: Whisky Tasting, Skotlantilaisella menulla

Ruohoradalta Belfastista. Kuvaaja on painanut nappia oikeaan aikaan.

Tyttöjen kanssa yhteistreenit olivat reissun parasta antia.

M. Sianoja suuntaamassa.
Alkaneella viikolla on tarkoitus lähteä tyttöjen reissulle M. Kaupin kanssa POMmiin eli Portugal O-Meetingiin. Kilpailut ovat suunnistajien hallikauden suurimmat karkelot, jossa viivalla on yleensä pitkä liuta maailman kärkinimiä. Kilpailut ovatkin hyvä paikka testata missä mennään harjoittelussa tällä hetkellä sekä fyysisellä että taidollisella puolella. Tässä vaiheessa harjoituskautta korjausliikkeitä on vielä helppo tehdä, mutta toisaalta liian radikaaleja johtopäätöksiä ei helmikuun alussa juostavista kisoista kannata tedä. Itselleni tällaiset kovatasoiset harjoituskilpailut ovat parhaita harjoituksia oikeita kipailuja silmällä pitäen siksi, että niissä keskittyminen tuppaa olemaan hyvällä tasolla. Kovat vastustajat, numerolappu, lähtöaika, kuulutus, loppusuora.

Portugalista paluun jälkeen käyn hengähtämässä kotona viikon verran, jonka jälkeen lähdetään maajoukkueen kolmen viikon leirille Espanjan Alicanteen. Leiriohjelma näytti sen verran tiukalta, että tulen varmasti nauttimaan reissusta. Toivottavasti myös pakarani.

/sohaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti