torstai 7. toukokuuta 2015

Neiti nr. 4 – Countdown Tiomila


Numerolla neljä meille esittäytyy nti. Negaatio Säkyläst. Hän tykkää kissoista enemmän kuin ihmisistä eikä hänellä ei ole kulkenut vielä koskaan. Mitä enemmän hän ähisee, puhisee ja kiroilee kisa-aamuna, sitä parempi kisa on tulossa. Hän kuvailee itseään pessimistiseksi realistiksi. Arvoisat lukijat – hän on Marika Teini.

Marika on kasvanut isossa perheessä Säkylässä ja saanut suunnistusoppinsa Rasti-Lukossa.  Suuntaa hän ampuu levykompassilla, ja tekee sen erinomaisen tarkasti. Pääsääntöisesti Marikan gps -jälki onkin jopa tylsän kaunista. Hän on kylmäpäinen kilpailija, joka ei herkästi höntyile.




  
Kuva: Touho Häkkinen
Marika on menestynyt erityisesti  sprintissä, vaikka ei omasta mielestään olekaan rintteri. Takana on kuitenkin jo kolme naisten MM-sprinttiä. Tämä johtunee Marikan mielestä todennäköisesti muiden huonoudesta. Tai ei ainakaan omasta hyvyydestä.








Marika on myös varsin noheva likka. Kun jotain pitää järjestää tai tehdä, ottaa hän usein homman hoitaakseen muiden vielä sisäistäessä asiaa. Marika on myös todella analyyttinen ja pohtiva suunnistusta ja harjoitteluaan kohtaan. Terävyydestä kertokoon myös se, että Marika opiskelee tällä hetkellä lakia Joensuussa.


Sauli itseään fiksummassa seurassa. Kuva: Touho Häkkinen.
Marikan inhorealistisen, sarkastisen ja mustaa huumoria säteilevän pinnan alla on paljon piileviä ominaisuuksia. Hän on mm. yllättävän kätevä emäntä keittiössä, ja kykenee pyöräyttämään tortun jos kakunkin tuosta noin vain.  Marika on myös (turhan) triviatiedon mestari, ja yllättää itsensäkin luettelemalla vaikkapa Norjan kuninkaallisten nimet viikinkiajoilta lähtien.  Eikä tarvitse olla kovinkaan kummoinen vitsi, suorastaan huono riittää, kun Marika silmät vettyvät naurusta. 


Kuva: Outi Ojanen

Marikalla on takana ehkä uransa haastavin talvi. Joulukuussa diagnosoitu reiden kaulan rasitusmurtuma haukkasi talviharjoittelusta ison palan, ja juoksun pariin on palattu vasta viime kuussa. Kuitenkin joskus liikaan harjoitteluun sortunut Marika tulee olemaan joidenkin veikkauksien mukaan tällä kaudella jopa elämänsä kunnossa, kun karille ajo kevätharjoittelussa on vältetty. Tiomilassa askel ei varmasti ole vielä herkin, mutta Marikan perustason ollessa korkea luottaa joukkue Marikaan kuin raumalaiseen peruskallioon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti